Persoonlijk: Vele veranderingen in korte tijd.

Soms denk ik wel eens in een achtbaan te zitten! Dat 2017 een beter jaar moest worden was voor mij wel een feit, maar dat het allemaal binnen twee weken zo overweldigend zou zijn had ik ook niet verwacht. Vandaag praat ik je even helemaal bij over mijn leventje! 

Volgens mij is het best wel een tijdje geleden dat ik echt een update deed over hoe het met mij is en wat ik zoal aan het doen ben de afgelopen periode. Wel wat in flarden over verschillende onderwerpen, maar laat ik eens alles op een rij zetten. In december wist ik al een tijdje dat ik niet langer kon blijven werken waar ik zat. Dit was een tijdelijk project en door allerlei regels en andere instanties zat ik vast aan clausules in mijn contract. Hierdoor kon ik niet bij het betreffende bedrijf gaan solliciteren en dat was enorm jammer, want er kwam een vacature vrij en ik had het enorm naar mijn zin. Gezien dit alles en onderhandelingen ermee in december al helemaal vastliepen heb ik dat naast mij neergelegd.

Per 15 januari was ik officieel werkloos en autoloos. Ik wilde al mijn werkzaamheden goed afronden en was nog niet helemaal bezig met mijn toekomstplan voor 2017. Ik was beetje met de instelling het komt allemaal goed en er komen nieuwe uitdagingen op mijn pad. Het autoloosheid vond ik verschrikkelijk, maar zonder baan kon ik gewoon niet een auto gaan aanschaffen. In januari ging ik meer nadenken over wat ik nu precies wilde en zo was het bloggen ook iets wat weer meer in mijn vizier kwam. Ik wilde kijken of ik misschien parttime aan de slag kon ergens en de andere helft mij focussen op mijn blog. Ik begon beetje een plan op te stellen en werkte alweer een beetje naar een schema toe.

Tot twee weken geleden alles ineens veranderde. Ik was al in gesprek met een organisatie waar ik misschien parttime aan de slag kon en ik kreeg te horen dat ik voor 12 uren aan de slag kon. Misschien niet genoeg uren, maar ik bleef werkzaam en kon mijn overige uren spenderen aan mijn blog en eventueel er nog een baan naast zoeken. Diezelfde week kreeg ik bericht dat de clausule was opgeheven en ik alsnog mocht solliciteren bij mijn oude werkgever.

Nu zo’n week later ben ik al beetje begonnen met inwerken voor niet een nieuwe baan maar twee! Een wending die ik niet zag aankomen, maar super blij mee ben. Weer een eigen auto heb en lekker kan genieten van wat vrijheid. Het betekent echter wel dat ik nu fulltime ga werken en toen was daar mijn blog. Hoe ga ik dit allemaal doen? Hoe wil ik dit allemaal doen? Kan dat eigenlijk wel, fulltime werken en bloggen? Owja en vergeet niet je sociale leven en sporten. Zoals ik ben, kan ik vooral heel erg chaotisch raken door zoveel gedachten en dingen en denk ik dat ik altijd meteen keuzes moet maken. Het werken gaat helemaal goed komen en ik ga de komende 4 maanden kijken hoe fulltime werken mij bevalt en dan vooral in twee verschillende organisaties. In deze periode ga ik ook kijken hoe ik mijn blog hierin ook kan inpassen. Geen verplichtingen voor mijzelf op dit gebied, maar vrijblijvend kijken of ik überhaupt nog zin en tijd heb om met enige regelmaat artikelen te schrijven.

Wel heb ik afspraken met mijzelf gemaakt en dat is dat wanneer het werken mij dusdanig opslurpt en ik naast mijn sporten en sociale leven geen tijd en energie nog vind om te bloggen ik dan besluit om te gaan stoppen. Dit is wel een afspraak die ik heel lastig vind, want er zijn zoveel mooie aspecten met bloggen die mij steeds blijven trekken. Alleen ik ben wel klaar met het wisselende qua bloggen. Ik vind dat zelf erg onprettig en voor mijn lezers denk ik ook niet fijn om niet te weten of ik nu nog wel of niet meer blog.

Dus 4 maanden lang ga ik kijken hoe ik fulltime werken en bloggen zou kunnen combineren zonder dat ik mijzelf vergeet en niet meer geniet van alles. Deze periode zal ook in het teken staan van goed en duidelijk voor mijzelf plannen en daar heb ik ook zin in om mij daar eens helemaal in te verdiepen. Gelukkig ben ik niet de enige die een blog heeft naast fulltime werken en mijn mede blogcollega’s schreven hier ook over dus ik lees graag de tips van anderen die het zo doen.

Een heel verhaal, maar het gaat goed met mij. Ik ga het druk krijgen, maar ik heb er zin in!

Werk jij fulltime naast je blog en heb jij nog tips voor mij?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge