health: Vlieland en bezinning.

Vorig jaar deed ik het voor het eerst, een weekendje alleen weg. Ik vond het super spannend om te doen, maar als ik er op terug kijk gaf dat weekend mij heel veel. Zo vond ik een stukje rust en wist ik welke koers ik wilde varen. Ik wist mijn leven weer wat op de rit te krijgen en besloot dat het zeker niet de laatste keer zou zijn.

20160820_111602

De afgelopen periode was druk en vol nieuwe en mooie dingen, maar ik merkte ook dat ik het even weer nodig had om even weer stil te staan en de afgelopen tijd even te verwerken. Mijn nieuwe baan is echt helemaal geweldig, maar ook erg pittig. Elke dag hoor ik de meeste verschrikkelijke en intense verhalen en die gaan mij niet altijd in de koude kleren zitten. 

20160827_163035

Zo besloot ik een dagje naar Vlieland te gaan. Een weekendje kon helaas niet en gezien het voor mij niet ver reizen is besloot ik dat een dagje het helemaal waard was. Niks was minder waar en zodra ik met mijn beide benen op de boot sta waan ik mij in een andere wereld en voel ik direct rust over mijn hele lichaam heen zakken.

20160820_153249

Het was prachtig weer en er waaide een heerlijke wind op Vlieland. Voor mij de perfecte dag om al mijn gedachten op een rij te zetten en even helemaal met mijzelf te zijn. Zo liep ik door het straatje met winkeltjes en al snel waren die ver achter mij. Na een strandwandeling vervolgde ik de weg over de camping op Vlieland. Na zo n 15 km besloot ik dat het tijd was voor een lekkere lunch.

20160820_153159

Stiekem speelde ik even Pokemon go, want op Vlieland zaten nog wel een paar die ik nog moest. Na de laatste 10 km ging ik nog even winkeltjes in en kocht onder andere een bordje met de tekst, “piekeren is de verkeerde kant op fantaseren” Deze heeft nu een plekje in mijn huis. Thuis wil ik nog wel eens gaan piekeren over van alles en nog wat. Hoewel ik de laatste tijd wel heb geleerd vooral dingen los te laten vind ik hem nog wel bij mij passen en iets wat mij soms even weer terug zet in het hier en nu. Daarnaast is dat wat Vlieland ook met mij doet. Loslaten van alles wat er in mijn hoofd zit en het geeft mij rust.

20160820_124610

Om 5 uur moet ik weer afscheid nemen van deze heerlijke dag van bezinning en weet ik weer waarom het voor mij zo belangrijk is om af en toe een dag van bezinning te doen.

20160820_144308

Die week er na ging ik nog een dagje naar Vlieland en sprak ik met mijzelf af dat ik dit eenmaal per maand ga doen. Helemaal een dag voor mij alleen en heerlijk tot rust komen van alle drukte om mij heen.

Wat doe jij als je even een dag van bezinning wilt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge