Travel: Vlieland, mijn top 10 dingen te doen lijstje.

Wie mij op mijn social media kanalen volgt, vooral Instagram, weet dat ik met regelmaat op Vlieland ben te vinden. Ik schreef al vaker verhalen over mijn tripjes naar Vlieland, maar het leek mij ook eens leuk om mijn “top 10 dingen die ik graag doe op Vlieland lijstje” met jullie te delen.

#1. Kitesurfen bij Rintsje bosch.

Zoals jullie al eerder konden lezen heb ik afgelopen jaar het kitesurfen ontdekt. Een hobby die ik al helemaal in mijn hart heb gesloten. Mijn allereerste ervaring met het kitesurfen had ik op Vlieland bij Rintsje Bosch. Een jonge ondernemer op Vlieland die met veel passie en  op zijn eigen manier het kitesurfen op Vlieland geeft. Mijn eerste les was zo’n fijne ervaring dat ik sindsdien verslaafd ben geraakt aan deze sport. Mijn laatste vakantie op Vlieland wilde ik heel graag weer op Vlieland kitesurfen, maar de grote storm gooide hier roet in het eten. Het nieuwe seizoen ben ik zeker van de partij en laat ik mij graag weer begeleiden door de ervaren instructeurs. Ze hebben hun eigen locatie, vlak bij het strandhuis en zijn zichtbaar bij Paal 50.

#2. Strandwandelingen maken.

Als ik ergens van houd zijn het de strandwandelingen die ik op Vlieland kan maken. Vooral wanneer er een goede wind staat kun je letterlijk even uitwaaien. Voor mij is dat dan ook echt een activiteit die ik op Vlieland doe. Je kan in de weekenden echt een enorm stuk wandelen als je zou willen. Dan is namelijk de oefenbasis van defensie ook dicht en kun je tot het puntje van Vlieland lopen. Door de week kun je ook heel makkelijk van het nieuwe opgebouwde Badhuys tot de nieuwe strandpaveljoen Oost lopen. Dit kan echter alleen in het seizoen, daarna is Oost weer tijdelijk verdwenen. Altijd erg bijzonder hoe strandtentjes weg worden gehaald buiten het seizoen om.

#3. eten, eten en nog eens eten.

Op Vlieland heb je veel diversiteit aan restaurantjes en lunchrooms en je kan dan ook met hartenlust heerlijk eten op Vlieland. Ik heb de meeste nu loop der tijd wel eens geprobeerd en vind ze echt stuk voor stuk super leuk! Maar natuurlijk heb ik mijn favorieten. Zo lunch ik het liefste bij koffiebar & logies Leut. Een heerlijk biologische lunchzaak die alles vers bereid. De lekkerste Vega wraps at ik zeker hier. Maar je kan ook heerlijk ouderwets dineren bij Grandcafe de Oude Stoep. Het is een gezellig ouderwets ingericht restaurant die vooral heel erg gewoon is. Voor mij zullen ze altijd speciaal zijn, gezien ze mij zo goed hebben bediend, de allereerste keer dat ik echt alleen uit eten ging. Maar naast deze restaurants en lunchzaakjes zitten er nog veel meer. Zo kun je naar het strandhuis of zelf je hamburgers samenstellen. Gezellig met je kinderen pannenkoeken eten is natuurlijk ook erg gezellig.

#4. Items scoren, die je weinig in andere winkels ziet.
Wat ik zo leuk vind aan de winkeltjes op Vlieland is dat ze vaak items verkopen die ik niet zo snel bij andere winkeltjes in de stad zie. Het zijn vaak niet de goedkoopste dingen die je in de winkeltjes spot, maar dan heb je ook vaak wel wat unieks in huis. Zo kwam ik eens een geurkaars tegen met 195 branduren, maar deze was dan ook zo’n honderd euro. Maar met regelmaat koop ik leuke dingen voor mijn huisje of iets wat mij echt doet denken aan Vlieland. Naast de leuke items zijn ook de winkels zelf plaatjes om te kijken. Ik hou van die oude pandjes en inrichtingen. Wat voor mij ook een ding is als ik op Vlieland ben is dat ik daar altijd de mooiste truien en vesten vind en eigenlijk altijd eentje aanschaf.

#5. Fiets huren en fietsen maar…
Eerst huurde ik nooit een fiets, maar de afgelopen keren heb ik dit wel gedaan en zo kwam ik nog meer mooie plekjes tegen op dit eiland. Heerlijk door de bossen fietsen of lekker tussen de heide. Ik kwam er achter dat er twee campings op Vlieland zijn en zag de mooiste plekjes. Onverwachte steile plekken, maar zo de moeite waard! Fietsen huren kun je niet missen op Vlieland en voor iedereen is er wel een geschikte fiets. Prijzen zijn ook beetje verschillend en ik raad je aan om je fiets te huren achterin in het dorp. Scheelt paar euro’s 😉

#6. Zeehonden spotten met een speedboot.
Misschien doe je dit niet elke keer als je er bent, maar stiekem heb ik het al drie keer gedaan. Zeehonden spotten. Je gaat met een speedboot heerlijk over de zee en langs de zandbanken waar je vaak vele zeehonden ziet liggen en zwemmen. Leuk om ze zo van dichtbij eens te kunnen zien. De boot blijft altijd op gepaste afstand, maar de zeehonden zelf zijn ook wel nieuwsgierig en laten zich graag zien. Naast het zeehonden spotten is het ook gewoon gaaf op de boot en de snelheid van de boot!

#7. Met de Vliehorse express mee naar het puntje van Vlieland.
Ok, ik zal eerlijk zijn.. Deze excursie met de Vliehorse Express is misschien niet helemaal hip voor de jongeren onder ons en je zit vaak met de ‘oudjes’ in de wagen, maar je komt wel op het mooiste plekje van Vlieland! Ik ben nu driemaal geweest en heb mijn camera altijd paraat, want wat kun je daar toch heerlijke foto’s maken. De reis neemt je mee langs het drenkelingshuisje van Vlieland en daarna naar het puntje van Vlieland waar je Texel kan zien. Ik loop daar altijd even weg van de groep en doe heel even mijn eigen ding. Wat een rust! Mijn wens is nog eens daar te zijn, zonder allemaal andere mensen en vooral GENIETEN!

#8. Je kan er prima alleen heen.
Wat ik zo fijn vind aan Vlieland is dat je er heel goed alleen heen kunt. De mensen zijn enorm vriendelijk en het eiland heeft alles wat je nodig hebt. Je kan er een kroegje in gaan of heerlijk een appartementje huren en lekker met je boek op het balkon zitten. Of heerlijk genieten van een hotelletje met super fijn ontbijt. Het is er klein, dus verdwalen is lastig en er is drukte als je wilt, maar ook rust als je dat zoekt.

#9. Er zijn altijd nieuwe uitdagingen.
Dat ik kitesurfen super leuk vind om te doen, betekent niet dat dit voor iedereen is weg gelegd. Vlieland biedt nog veel meer aan activiteiten voor jong en oud en dat vind ik altijd erg leuk om te zien.  Zo is er bijvoorbeeld blokkarten. Hoe gaaf ziet dat eruit? Er is altijd wel iets te doen wat misschien een nieuwe uitdaging voor je kan zijn. Lekker uit je comfortzone treden kan dan ook heel goed op Vlieland. Het helpt mij in ieder geval altijd enorm dat iedereen super enthousiast is en dat ik overal altijd zin in krijg om te doen. Laatst heb ik ook zitten bowlen, lekker oubollig, maar zo gezellig om even te doen. Maar je hebt speurtochten of surflessen of natuurexcursies.

#10. Vuurtoren beklimmen en genieten van het uitzicht.
Voor je de vuurtoren van Vlieland kan bezoeken, heb je al een klimtocht te doen. Heel wat traptreden of een steile helling te beproeven. Boven op de vuurtoren kun je van een fantastisch uitzicht genieten en het hele eiland overkijken. De vuurtorenwachter vertelt met alle liefde allemaal leuke verhalen over Vlieland en over de werking van vuurtorens. Zeker leuk om eens te gaan doen. Ik heb ooit gehoord dat je hier ook samen zou kunnen dineren bij zonsondergang.. Dus voor de romantische stelletjes onder ons misschien een mooie unieke ervaring.

Ik denk dat ik nog wel heel veel meer over Vlieland kan schrijven. Ik ben er nog lang niet op uitgekeken en ik hoop echt nog vele mooie momenten mee te maken op Vlieland. Ik hoop dat ik jou ook al beetje nieuwsgierig heb gemaakt naar het eiland Vlieland.

Ben jij al eens op Vlieland geweest?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge