In mijn uppie naar Vlieland.

Vlieland

Misschien heb jij er ooit eens over nagedacht, alleen op vakantie naar een heerlijk warme en verre bestemming waar je even weg was van alles. Weg uit de dagelijkse hectiek en tijd om rust en bezinning bij jezelf te vinden. Ik had er over nagedacht, maar daar bleef het altijd bij. Tot nu, want ik was toe aan rust en bezinning bij mijzelf. 

De warme en verre bestemming durfde ik nog niet echt aan alleen, maar ik nam de stap om alleen 3 dagen te gaan vertoeven op Vlieland. Het eiland waar ik nog nooit was geweest, maar veel over had gehoord. Mijn doel voor de reis? Wandelen, ontspanning, nadenken en tot rust komen.

Spannend vond ik het wel. In mijn leven ben ik nog nooit alleen een paar dagen weg geweest en de vraag was hoe zou ik het vinden om 3 dagen ook echt alleen te zijn met mijn eigen gedachten? Zou het mij wel lukken om ontspanning en rust te vinden of zou het juist voor meer onrust zorgen? Vragen die mij voor mijn vertrek wel bezighielden. Op Facebook plaatste ik het volgende bericht op de dag van vertrek.

Call her crazy, call her cool but she is on her way to Vlieland in her uppie.‪#‎vakantie‬ ‪#‎wandelen‬ ‪#‎ontspanning‬ ‪#‎bezinning‬
1977145_860835527348930_2277668846914684076_n

De reacties waren erg leuk en lief. De een zei geniet er van en ga ervoor en de ander vond mij stoer en waren trots op het feit dat ik dit ging doen. Stoer, dat vond ik het zelf eigenlijk ook wel. In alle vroegte vertrok ik naar Harlingen en om 8:45 precies vertrok de boot richting Vlieland. Het vakantiegevoel had ik meteen.

Ik maakte mij vooral druk om hoe ik dingen nu allemaal alleen zou gaan doen. Ik moest ook eten en ging ik dan naar de supermarkt om spullen te halen en dat dan alleen opeten in mijn hotelkamer? Ging ik naar de snackbar? Nee dat was eigenlijk helemaal niet de bedoeling als je ook die week ervoor met je afvaldoel bent begonnen. Ik vroeg mij af of ik het aan zou durven om alleen uit eten te gaan.

Eenmaal aangekomen op Vlieland was ik verkocht. Wat een heerlijk eiland. Mensen die staan te wachten op de bezoekers en er hing een heel vriendelijk en gemoedelijk sfeertje. Ik pakte mijn koffer en liep het mooie dorpsstraatje in waar allerlei restaurantjes en winkeltjes aan beide kanten waren te bewonderen. Zonder echt te kijken waar ik moest zijn voor mijn hotel liep ik lekker op mijn gemak. Bij het hotel aangekomen kon ik nog niet inchecken, maar wel mijn koffer veilig achterlaten.

809_861316130634203_2667944017168334105_n
Ik besloot naar het strand te lopen, dit was 1 km van het hotel en dus een klein loopje. Eenmaal aangekomen wist ik en voelde ik dat deze drie dagen goed voor mij zouden zijn. Ik begon een eindje te wandelen over het strand en dacht aan mooie dingen die mij het afgelopen halfjaar/jaar waren overkomen. Ik voelde een heerlijk gelukkig gevoel op komen en dat was fijn om even bij stil te staan.

Na de wandeling over het strand werd ik gebeld dat ik  kon inchecken en mijn hotelkamer was heerlijk! De badkamer was lekker warm en er was een bad! Voor mij ideaal om te ontspannen. Voor ik kon gaan genieten van een heerlijk warm bad besloot ik eerst het dorp in te gaan. Ik ging een soepje eten in een van de lunchrooms en besloot een soort schrift te kopen. Hierin wilde ik mijn overdenken gaan opschrijven. Zoals ik schreef was ik met een doel naar Vlieland en een daarvan was nadenken over mijn toekomst.

Ik genoot de eerste dag volop en besloot die avond ook uit eten te gaan met mijzelf. Ik koos een restaurant uit waar al wat mensen zaten en ik nam plaats vlakbij de bar. Zo kon ik als ik wilde altijd even praatje maken met de bediening. Uiteindelijk genoot ik van mijn eten en mijn wijntje en begon ik met schrijven in mijn schrift. Het is voor mij net als met het bloggen, schrijven werkt voor mij therapeutisch!

8162_861316067300876_3882844844797928464_n

Die eerste dag ging voorbij en toen ik mijn Fitbit flex checkte, bleek dat ik die dag al 12 km had gewandeld. Ik was ook behoorlijk moe en sliep vroeg. Goed slapen deed ik echter niet en werd de volgende ochtend ook niet happy wakker. Het besef waarom ik had gekozen om even alleen weg te gaan voelde ik in mijn hele lichaam. Na het ontbijt besloot ik dan ook een stevige wandeling te gaan maken. Wandelen is voor mij net als schrijven therapeutisch. Wanneer ik wandel denk ik ongeveer 15 min en daarna voel ik rust bij mijzelf en kan ik helder en realistisch nadenken. Na een wandeling van 9 km voelde ik mij weer helemaal in happy modus. Ik kocht een paar nieuwe wandelschoenen, gezien mijn oude het hadden begeven tijdens de wandeling.

Die dag schreef ik veel in mijn schrift en deed ik mooie ontdekkingen bij mijzelf en stelde ik doelen op waarmee ik in het nieuwe jaar aan de slag wilde. Ik probeerde zoveel mogelijk zonder mijn mobiel te doen, maar ik kreeg lieve berichten van vrienden en liet sommige mensen even weten dat alles goed ging. Fijn als mensen zo even aan je denken. Die avond ging ik opnieuw uit eten en dit keer wat luxer. Ik heb wederom genoten en merkte dat mensen mij wel eens aankeken met beetje scheef hoofd en ik zou kunnen invullen wat ze dachten, maar ik liet het los en lachte naar het gezin met schreeuwende jochies en knikte naar het gezin met twee hoogbegaafde pubers naast mij.

10320536_861316093967540_6944519470912469120_n

De laatste dag was helaas een korte dag, maar ik merkte dat ik elke stap die ik deed echt bewust nog even genoot van het eiland. Eenmaal op de boot besefte ik mij dat deze trip mij veel meer had gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Toen ik aankwam in Harlingen had ik nog even een leuke gedachte dat ik dit nog een keer zou doen en als ik dan terug kwam iemand mij op zou wachten en mij had gemist die dagen. Ik lachte, want uiteindelijk blijf ik een dromer en een romanticus.

Voor mij een heerlijke afsluiter om het jaar te eindigen en ik voelde mij goed. De dag werd alleen maar leuker en mooier en heb voor mij de perfecte afsluiting van 2015 gehad. Voor mij is dit zeker niet de laatste keer dat ik, of wel alleen of niet alleen, naar Vlieland ga, want het heeft mijn hart wel een beetje gestolen.

Ben jij ooit alleen op vakantie geweest? Zou het leuk vinden als jij je ervaringen met mij zou willen delen.

Liefs Atenga.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge