De vriendschap dat bloggen mij gaf.

Januari 2014 was ik net begonnen met bloggen en was ik super nieuwsgierig hoe anderen hun blog invulden. Was ik op zoek naar andere bloggers en blogs om te lezen. Ik kwam terecht op de blog van Pinkit.nl en doordat ik iets niet kon doen besloot ik haar persoonlijk te benaderen, niet wetend dat die actie mij een vriendschap zou opleveren die ik enorm waardeer. Benieuwd naar mijn verhaal, lees snel verder.


Naamloos

2,5 jaar geleden:

Ik was toen net begonnen met mijn blog Travelsuitcase en was dagen bezig met het schrijven van artikelen en als ik dat niet deed was ik op zoek naar nieuwe blogs om te lezen en te kijken hoe iedereen het deed. Zo kwam ik terecht op de blog van Bianca. Ik liet altijd een reactie achter bij bloggers als ik op hun blog was geweest. Ik vind dit altijd erg leuk, dus waarom zou ik het dan niet bij de ander doen? Zo ook bij Bianca. Alleen kon ik door bepaalde reden niet reageren bij haar. Ik besloot haar naam te Facebooken en kwam haar tegen en liet een privébericht voor haar achter dat ik geen reactie kon achter laten. Zij reageerde heel leuk erop en heeft het meteen opgelost. Zo is ons eerste contact ontstaan en gingen we elkaars blog volgen.

girls-462072_960_720

Winactie, swap en Youtube:

Ergens in april was het toen ik een winactie organiseerde voor mijn blog. Ik had aardig wat volgers gekregen en was daar super blij mee en wilde wat terug doen. Bianca deed ook mee aan de actie en met de loting won zij het pakket. We begonnen met een mailwisseling en Bianca kwam toen met het idee om samen een swap te gaan doen. Ik denk dat die eerste swap onze vriendschap heeft gemaakt. Daarin hebben we laten zien dat we beide betrouwbaar zijn en doen wat we zeggen. Voor de swap stimuleerde Bianca mij om te proberen te filmen. Dit was voor mij een enorme stap, maar wel eentje waarmee ik erg blij ben dat ik dat heb gedaan. Het filmen heeft mij veel geleerd en mijn vertrouwen in mijzelf een enorme boost gegeven. Nu kies ik er echter bewust voor niet te filmen vanwege mijn werk.

Onze eerste ontmoeting:

Ik had zin om Bianca te ontmoeten en gezien ik wist dat Bianca treinreizen niet heel prettig vindt besloot ik dat ik naar haar toe zou gaan. 3 uren treinen en vanaf het moment dat we elkaar zagen was het erg fijn. Ik denk dat wij geen moment stil zijn samen en heel veel raakvlakken hebben en eindeloos kunnen kletsen. Natuurlijk hadden we het veel over onze blogs die beide langzaam in een mooie stijgende lijn zaten. Daarna heb ik Bianca nog een aantal keren gezien en tussendoor altijd skypen en appen met elkaar. Sinds de eerste ontmoeting is er veel veranderd in mijn leven en Bianca is er eigenlijk bij elke verandering voor mij geweest.

Wat heeft onze vriendschap mij gegeven:

We hielpen elkaar graag met bloggen en bespraken hoe we dingen aanpakten met eventuele samenwerkingen. Beide gingen lekker met onze blog tot ik in 2014 besloot te gaan scheiden. Dit zette mijn leven behoorlijk op zijn kop en ik verloor even de motivatie om met Travelsuitcase aan de slag te gaan. Het voelde alsof dat bij het verleden hoorde en niet bij mijn toekomst. Met Bianca vele gesprekken erover gehad en ik besloot in april 2015 opnieuw te beginnen met een ander blog en onder de naam Atenga.nl. Hoewel het lekker begon waren er privé nog veel dingen gaande dat ik het niet helemaal voor elkaar kreeg weer helemaal vol te gaan voor het bloggen. Daarnaast kreeg ik te maken met een hele vervelende kant van het bloggen.. Iemand die het niet kon laten vervelende berichten op mijn blog te plaatsen en dingen van mij te eisen. De lol was er voor mij helemaal af. Toen het erger werd besloot ik mijn blog uit de lucht te halen. Dit hele proces heb ik samen met Bianca mogen delen en zij vond het erg vervelend, maar begreep mijn keus en dat vond ik erg fijn. In 2015 ging ik voor het eerst daten en toen ik vertelde dat ik iemand had leren kennen wist Bianca meteen dat ik verkocht was. Ik vroeg haar veel over hoe het was voor Roy en Sterre. Voor mij was het nieuw dat ik iemand ging daten met kinderen en ik was benieuwd hoe dat destijds voor Roy was geweest en hoe Bianca dit als moeder allemaal zag. Bianca was heel open en dat vond ik zo mooi en ook erg bijzonder dat ze dat met mij wilde delen.  Roy is trouwens de vriend van Bianca waarmee ik altijd erg kan lachen als ik er ben. Vind dat hij heel goed voor haar is en de eerste keren reed hij ons naar elke winkel toe zo lief!

De reactie toen ik vertelde dat ik weer klaar was om mijn bloggen op te pakken herinner ik mij nog erg goed, want ik geloof dat ik mijn grootste fan heb gevonden in Bianca. Zo puur en oprecht blij dat ik weer ging beginnen. Samen hebben we het gehad of ik weer een nieuwe naam zou doen of toch deze behouden. We hebben soms hele gesprekken over onderwerpen en producten en waar we momenteel mee bezig zijn betreft onze blogs, maar ook onze persoonlijke levens.

friends-1272735_960_720

Waar staan we nu:

Ik vind het altijd wel grappig als ik kijk naar onze blogs. Waar we gelijkertijd begonnen met bloggen zijn we door privé omstandigheden zo verschillend terecht gekomen. Pinkit.nl beschouw ik als een van de middelgrote blogs op dit moment en ik voel mij vooral weer een groentje op het gebied van bloggen. Voor mij heeft dat nooit verschil gemaakt in onze vriendschap. Want ik weet ook wat Bianca allemaal heeft meegemaakt en ik vertel haar ook regelmatig dat ik super trots op haar ben met wat ze heeft bereikt. Dat mijn blog klein is, heeft zeker met mijn keuzes te maken en dat vind ik dan ook helemaal niet erg. Momenteel ben ik blij dat ik mij er weer op kan richten. We helpen elkaar nog steeds en dat vind ik juist zo fijn aan onze vriendschap. Er is geen concurrentie op gebied van bloggen en we durven elkaar ook alles gewoon te vragen. Privé proberen we elkaar wat vaker te zien en maken we er altijd een hele leuke dag van. Tijdens mijn momenten dat ik even wil praten is zij er altijd en ze is altijd oprecht en eerlijk en ik naar haar en ik denk dat daardoor onze vriendschap zo goed is. We begrijpen dat we elkaar niet zo even op kunnen zoeken, maar wij waarderen hierdoor onze vriendschap op afstand des te meer.

Lieve Bianca ik ben super blij dat ik je heb leren kennen en dat je mij soms net dat vertrouwen kan geven op het gebied van bloggen. Dat je een fijne vriendin bent die ik enorm waardeer en dat ik vind dat jij super trots mag zijn op je dochter die in die 2,5 jaar ook zo ongelooflijk is gegroeid. Ik erg blij voor je ben dat je blog zo lekker gaat en dat het privé ook iets stabieler gaat. Ik gun het je zo dat je PCOS onder controle komt en je droom om nog eens een kindje te mogen krijgen uit gaat komen. Ik wil je zeggen dat alles wat ik met mijn blog heb mee mogen maken, onze vriendschap voor mij het waardevolste is geweest. Dat we samen nog jaren mogen genieten van onze vriendschap en dat je binnenkort echt eens in Friesland gaat komen!

Hebben jullie ook een bijzondere vriendschap?

onder3

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge