Persoonlijk: Wanneer 25 december gewoon een maandag is.

In mijn omgeving kijken ze er niet meer vreemd van op dat ik geen kerst vier (25 december en 26 december) . Dit is dan ook het tweede jaar dat ik ook echt niet naar familie ga of mij vol ga stoppen met teveel eten en gedwongen gezelligheid op ga zoeken. Waar ik het gevoel heb gehad hier heel erg uitleg over te moeten geven is het dit jaar voorbij en dat voelt fijn.

Vandaag is het maandag 25 deceber en hoewel mijn Twitter vol staat met kerstdingen en op Instagram de mooiste kerstfoto’s voorbij komen behandel ik mijn maandag als een maandag. Alleen heb ik vrij van werk en geeft het mij even de kans om met mijn blog aan de slag te gaan. Afgelopen periode heb ik wat meer vrij gehad en merkte ik hoe ik het bloggen miste en voor mijzelf voor 2018 toch besloot om te gaan kijken hoe ik 32 uur werken met mijn blog kan combineren. Ik heb het bloggen ook nodig. Mijn verhaal kwijt kunnen en niet alleen maar met de problemen van de ander bezig zijn.

Maar ik dwaal wat af van waarom ik deze post eigenlijk vandaag plaats. Kerst is niets voor mij en zolang ik mij kan herinneren is het voor mij altijd een enorme verplichting geweest. Het niet meer hoeven uitleggen waarom ik het niet leuk vind is prettig en mijn familie heeft geaccepteerd dat ik dan ook niet deelneem aan kerstdiners. Voor mij betekent het niet dat ik minder om mijn familie geef, helemaal niet, maar het geeft aan hoeveel ze om mij geven door mij deze ruimte ook te geven. Voor mij is het gewoon 25 december.

Vandaag was ik met mijn blog bezig en ging ik even wat selfies maken. Gewoon lekker asociaal veel foto’s van jezelf maken en eens goed naar jezelf kijken. Hoewel ik met vlagen niet naar mijzelf kan kijken, heb ik afgelopen jaren wel geleerd meer van mijzelf te houden en te accepteren dat ik ben wie ik ben. Anders, niet een in een dozijn, maar nog steeds een mens met gevoel. Toen ik mijn eigen foto’s eens zat te bekijken merkte ik op hoe moe ik er eigenlijk uit zag. Het jaar 2017 heeft zijn sporen achter gelaten.

Hoewel er leuke dingen zijn gebeurd en ik stiekem ook toekomst plannen voor 2018 aan het maken ben merk ik dat 2017 mij ook veel heeft gevraagd. Emoties die enorm explodeerden.. Heel hard gewerkt,.. teleurstellingen gehad en als laatst heel veel aanvallen van hoofdpijn en migraine. Ik voel mij uitgeblust voor dit jaar. In begin 2018 zullen nog wat spannende momenten komen, hier blog ik in 2018 ook over, en hopelijk ook echt mooie momenten.

Zo hoop ik met het harde werken van afgelopen tijd dat ik mijn blog voor aankomende 2018 op de rit kan houden, ik met nieuw vertrouwen aan mijn vaste baan kan beginnen en waar ik vooral nog meer uit mijzelf kan halen. Stiekem kijk ik om mij heen voor een koophuis en dit proces wil ik ook graag met jullie delen. Kan ik niet wachten tot april om het kitesurfen weer op te pakken en hopelijk is er in 2018 ruimte voor liefde.

Zie als je 25 december en 26 december gewoon als een maandag en dinsdag beschouwd heb je toch weer extra dagen om lekker te doen wat jezelf wil en wordt er heel even niks van je verwacht 🙂 Zo en nu ga ik dit artikel lekker volgooien met selfies.. niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Voor iedereen die mijn visie op kerst niet deelt, wens ik jullie fijne momenten toe.. voor ieder ander, happy maandag en dinsdag! 

2 Comments

 • Hennie

  Wat een mooi en eerlijk artikel. Goed dat je deze kant van Kerst ook belicht want het is niet allemaal happy happy joy-joy. Hoop dat 2018 alles brengt waar je op hoopt en dat het bloggen mogelijk blijft. Ik weet als geen ander hoe lastig het is in combinatie met een baan (werk nu 32 uur en vanaf 1 januari 36) dus ik deel je uitdaging!
  Hennie onlangs geplaatst…Ted Baker | Mijn nieuwe statement tasMy Profile

  • Atenga

   Ben heel benieuwd hoe jij die combinatie goed maakt! Want jij hebt volgens mij ook nog je gezinnetje er naast. Ik vind het echt pittig met alles erom heen hoor.

   Verder dankje voor je reactie. Fijn dat je hem open en eerlijk vind, want dat probeer ik altijd wel te zijn in mijn artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge