Wanneer het leven even niet over rozen gaat..

Wanneer je ontdekt dat je iemand bent die de wereld soms moeilijk vindt om mooi te vinden. Dat verdriet je op onverwachte momenten overmant en verlamt. Je doelen hebt, maar deze geen begin lijken te krijgen. Wanneer je beseft dat het leven niet altijd over rozen gaat…

Iedereen heeft zijn dingen in het leven. Zo is er de eeuwige optimist, de eeuwige pessimist. Ik hoor bij de pessimist die met vlagen optimistisch kan zijn. Ik leef in een wereld waarin ik dingen niet begrijp, waarin prikkels overweldigend kunnen zijn en waar mijn eigen onzekerheid mij merendeels nekt. Als je mij vraagt of ik gelukkig ben, zeg ik je volmondig ja. Toch is mijn wereld en hoe ik hem beleef niet altijd fijn.

Jezelf in de grote wereld zetten vind ik spannend. Ik kan door mijn grote fantasie leven in een wereld die niet realistisch is. Kan kleine dingen enorm groot maken. Dit zorgt ervoor dat ik mijn eigen krachten, die ik bezit, tegenhoud en niet alles uit het leven haal wat ik zou kunnen. Angst vind ik een groot woord, maar ik houd mijzelf erg tegen om dat te realiseren waar ik eigenlijk best goed in zou zijn. Jezelf kennen is fijn, maar in mijn geval zit het mij ook echt in de weg.

In de afgelopen jaren ben ik al mijn vrienden verloren. Ik weet niet goed hoe het is gekomen, maar met niemand is er meer contact. Sommige ben ik echt liever kwijt, sommige hebben mij enorm veel energie gekost, anderen mis ik intens. Iedereen maakt zijn keuzes en soms is het lastig dat de keuze van anderen is om geen contact meer te hebben.

Ik leef door, ontmoet nieuwe mensen, maar wanneer niemand van je verleden er meer is, hoe kan ik dan laten zien hoe het met mij gaat? Laten zien dat het leven vaker over rozen gaat dan niet? Wat maakt dat de mensen uit het verleden mij hebben losgelaten? Momenten zoals deze blijven de vragen erover maar komen. Toch weet ik elke keer mijn leven weer in het gareel te houden. Ben ik sterk en geniet ik van de zaken die wel lukken en weet ik dat mijn leven echt waardevol zal zijn met wat ik ook ga doen in de toekomst.

Alleen soms, heel soms, mis ik het te kunnen delen met degene, die mij van toen kenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge