Health: Zou ik CBD olie gebruiken voor mijn klachten?

Soms krijg je van een opdrachtgever de vraag of je wil schrijven over een bepaald product en soms is dat een product waarvan je van tevoren weet dat het misschien wat omstreden zou klinken. De vraag is wil je dat voor je blog? Dit is misschien voor jou wel zo’n artikel, maar door de vele positieve verhalen die ik heb gehoord van mensen die er baat bij hebben gehad, koos ik ervoor om er over te schrijven.

Ik denk dat CBD olie het meest bekend staat als wietolie. Gezien de naam is het vaak al een onderwerp waarvan de maatschappij al voordien een oordeel heeft. Graag vertel ik je mijn idee erbij en wat ik heb gehoord van mensen om mij heen die deze CBD olie gebruiken.

Wat is CBD ?
CBD staat voor cannabidiol. Deze stof komt van nature voor in hennepplanten of in cannabis. CBD heeft effect op vele verschillende organen en systemen binnen het menselijk lichaam en dit zie je niet bij reguliere geneesmiddelen.
Door de CBD uit de plantjes te halen worden de bloemetjes geweekt in alcohol. Zodra deze verdamt houd je een plakkerige substantie over wat eigenlijk alleen maar CBD is. Door het te mixen met een olijfolie of bijvoorbeeld kokosolie krijg je een vloeibare CBD olie.
Je kan allerlei vragen die je hebt m.b.t.  CBD olie hier lezen. Op de site wordt ook de werking uitgelegd en waarom CBD dus niet psychoactief is zoals bijvoorbeeld THC.

Waar kun je de CBD olie voor gebruiken?

CBD olie heeft, zoals hierboven ook al wordt benoemd, effect op verschillende organen in je lichaam. Dit betekent dat je het in kunt zetten voor vele klachten. Opvallend vind ik, maar ook wel weer begrijpelijk, is dat dit middel niet wordt benoemd door huisartsen, terwijl ik om mij heen heb ervaren dat het toch behoorlijk kan verlichten van klachten, maar ook van pijn bij mensen met reumatische klachten bijvoorbeeld.

Ervaringen van mensen die ik ken.

De mensen die ik ken en die dit product gebruik(t)en hadden/hebben kanker. Zo vertelde een kennis van mij heel stiekem, in de laatste periode van haar leven, dat ze gebruik maakte van wietolie. Dit deed ze erg stiekem omdat ze bang was dat mensen erover zouden oordelen. Mijn enige vraag was eigenlijk, werkt het? Ze legde uit dat het zoveel pijn verminderde en dat ze daardoor nu in de laatste periode nog kon genieten van haar kinderen en kleinkinderen.
De andere persoon in kwestie had al een lange tijd in haar leven reuma en dit was soms zo pijnlijk dat je haar echt zag vergaan van de pijn. Toen zij ook nog maagkanker bleek te hebben werd de pijn waarmee zij moest leven ondragelijk en hebben haar zonen ook ervoor gezorgd dat ze deze olie kreeg.

Zou ik de CBD olie voor mijn klachten kunnen gebruiken?

Zoals jullie misschien wel weten kamp ik met grote regelmaat met hoofdpijn en migraines en hoewel ik altijd dacht dat de olie zou werken voor mensen met extreme pijn etc. bedacht ik mij eens te googlen of iemand ook ervaring heeft met het gebruik in combinatie met hoofdpijnen. Vooral de laatste periode heb ik het behoorlijk veel en extreem dat ik ook echt op zoek ben naar een middel dat echt helpt. Voor mij werken de geneesmiddelen namelijk niet of maar beperkt. Nu heb ik gelezen dat dit ook werkzaam zou kunnen zijn voor mijn hoofdpijn en dus ga ik binnenkort zelf ook bestellen om te kijken wat dit voor mij zou kunnen betekenen.

Nieuwsgierig?

Ik begrijp dat je, net als ik, misschien nu ook wel nieuwsgierig bent naar de werking van dit middel. Ik heb in ieder geval de ervaring van mijn kennissen die er echt baat bij hebben gehad. Dus dat stemt mij hoopvol. Gezien ik nog niet iemand ken met de ervaring hoe het werkt tegen hoofdpijn ga ik het dus zelf uittesten. Dus mocht je willen weten wat het voor mij straks betekent en graag willen lezen wat mijn ervaring is, laat dan even een comment achter!

Heb jij ervaring met CBD olie? Of heb jij een mening over deze olie? Laat het mij weten in de reacties, ben erg benieuwd!

* Zie voor dit artikel disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge